Stel grenzen

Om dichterbij jezelf te komen moet je leren luisteren naar jouw gevoel en vooral ook leren handelen in jouw eigen belang. Je moet leren om lief naar je zelf te zijn en wat harder naar anderen of situaties die tegen jouw principes gaan.

Ken je dat? Je durft geen nee te zeggen omdat je bang bent dat men je dan minder aardig vindt? Je durft je mening niet te geven omdat je bang bent dat het niet gewaardeerd zal worden? Je durft je emoties niet te uiten omdat je bang bent om iets of iemand te verliezen? Zo ja, probeer je mindset te veranderen. Want je gaat merken dat als je nee zegt, men het op dat moment misschien niet zo leuk vindt, maar als je in je gelijk voor jezelf staat met juist meer respect voor je gaat krijgen. Durf je mening te geven zodat men het ook vanuit jouw perspectief kan bekijken. Durf je emoties te uiten want je juiste personen kunnen begrip voor je tonen. En als ze allemaal toch weg vallen, dan zijn zij simpelweg niet voor jou bestemd. Belangrijk is dat je naar je ziel luistert en je ziel/ je zelf trouw bent. Want als jij jezelf niet trouw bent, kunnen anderen je ook niet trouw zijn en misbruik maken van jouw goedheid. Als jij jezelf niet op een voetstuk plaatst zullen anderen neerkijken ipv opkijken. Respect moet je afdwingen. En dat kun je doen door je grenzen te stellen. Je gaat echt merken dat als je 1 keer voor je zelf bent opgekomen, dat het je de tweede, derde, vierde keer steeds makkelijker afgaat. 
En je zult zien dat de juiste mensen er nog steeds zullen zijn.

Ik hoop dat je ik je in deze korte tekst heb kunnen motiveren om voor jezelf op te komen. Want als jij niet voor jezelf opkomt... wie dan?

Veel en veel liefs, Víronique ♥️

 

Zurück zum Blog