Accepteer wie je bent

Het maakt niet uit hoe je eruit ziet of wat je sociale status is of wat mensen van je denken, jij moet eerst accepteren wie je bent en houden van wie je bent, want dat is het allerbelangrijkste voor je eigen emotionele welzijn. Op het moment dat je emotionele welzijn stabiel is, ben jij als persoon ook stabiel.

Het is makkelijk gezegd: accepteer wie je bent en hou van wie je bent en eigenlijk is het net zo makkelijk gedaan maar om de mind-switch te maken en die mindset aan te houden heb je nogal wat training nodig. 

Allereerst moet je echt geloven dat je "het" waard bent. "Het" moet je refereren naar geluk, welzijn, liefde, passie, gezondheid, succes, en alle kernwaardes die jij vindt dat belangrijk voor je zijn. Om dit te gaan geloven is het goed om visualisatie en meditatie te gebruiken als hulpmiddelen. Het komt erop neer dat je in je onderbewustzijn terecht komt.

Je onderbewustzijn is de primaire bron die je gedrag en dus zo ook leven aanstuurt. Het is daarom ook het belangrijkste deel om te "herprogrammeren" als je in een negatieve spiraal zit. Vanaf baby af aan word je onderbewustzijn geprogrammeerd door je omgeving, je ervaringen, je waarnemingen etc. Dit vormt je als mens. Het kunnen kleine dingen of gewoontes zijn die je dagelijks van je omgeving onbewust overneemt die grote impact hebben op je leven.

Je kunt je onderbewustzijn herprogrammeren of anders gezegd jezelf trainen om je leven een positieve draai te geven zodat je kunt leren houden van jezelf en jezelf  accepteren voor wie je bent en vooral geloven dat je alles wat je wenst waard bent.

Visualiseren en mediteren:
1. Ga rustig op een plek zitten waar je niet gestoord wordt.
2. Zet je telefoon op stil.
3. Sluit je ogen en haal diep adem. Adem uit. Adem weer in en vul je buik met lucht zodat deze bol komt te staan. En adem de spanning weer uit.
4. Herhaal deze ademhaling techniek 10 keer en focus je enkel alleen op je ademhaling zodat je dit onder controle krijgt.
5. Als je merkt dat je dit al snel onder controle hebt kun je beginnen met visualiseren.
6. Breng je gedachten naar je zelf. Denk aan wat je mooi vindt aan je zelf en bewonder jezelf. Blijf door ademen.
7. Bewonder je lichaam, bewonder de lieve kant van jezelf, accepteer je gebreken.
8. Voel door je ademhaling je hart, je hoofd, je handen, je voeten. Besef dat je leeft.
9. Wees dankbaar. Voel de dankbaarheid voor alles wat je hebt.
10. Bedank jezelf dat je jezelf dit vandaag hebt gegund.

Herhaal deze oefening consistent 21 dagen lang en je zult zien dat je steeds blijer wordt van jezelf.

Succes en tot de volgende post.

Veel liefs van Víronique ♥️Terug naar blog